Over ons

Jarenlange ervaring is de kracht van ons bedrijf. Onderstaand enkele belangrijke momenten uit de meer dan 80-jarige geschiedenis van Bouwbedrijf Van den Bogerd. Zie hieronder onze tijdlijn!

1936

Oprichting aannemersbedrijf

door Albert van den Bogerd aan de Meidijk 2 in Zuilichem.

1937

Bouw eerste woonhuis

(Nieuwstraat 20 Zuilichem)

1945

Na 2e Wereldoorlog was er voldoende werk en ook veel werkzoekenden

Door de snelle uitbreiding groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende onderneming.

1975

Overname & uitbreiding

Broers Johan & Peter namen het bedrijf over. Vakmanschap, klantgerichtheid en betrouwbaarheid werden belangrijk.

2014

Overname Jan Anton van den Bogerd

De zoon van Johan gaat verder op ingeslagen koers & zal het bedrijf eigentijds verderzetten!

2020

Wegens groei een nieuwe locatie!

Nieuwstraat 16a in Zuilichem

Heden

Trots op ons team van 20 vakmensen!

Afbeelding

Ons verhaal

Van den Bogerd is in 1936 opgericht door Albert van den Bogerd. Een dorpstimmerman die in 1936 met eigen handen zijn eerste huis bouwde onder de naam “Aannemersbedrijf Alb. Van den Bogerd”.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide het bedrijf in een rap tempo uit tot een toonaangevend bouwbedrijf. In 1975 heeft Albert het stokje doorgegeven aan de gebroeders Peter en Johan van den Bogerd. Ook zij hebben het bedrijf 39 jaar samen succesvol geleid.

Vandaag de dag is dit familiebedrijf in handen van Jan Anton van den Bogerd, de zoon van Johan. Na jarenlang aan de Waaldijk in Zuilichem te zijn gevestigd, is het bedrijf in 2021 verhuisd naar een ruime, moderne en duurzame locatie aan de Nieuwstraat in Zuilichem.

Bekijk ons team

Onze missie, visie & kernwaarden

Wij willen dat onze klanten kunnen wonen, leven en werken in een kwalitatief goed gebouw. Wij leveren dan ook vakkundigheid, kennis, flexibiliteit en organisatievermogen.

Ons bouwbedrijf heeft in de loop der jaren de nodige vakkennis opgebouwd. De wereld om ons heen verandert. Daarom blijven wij ons ontwikkelen en blijven wij groeien in kennis en vakmanschap. Zo zijn wij thuis in de laatste duurzaamheidsnormen en streven wij ernaar om ons te blijven ontwikkelen op het gebied van de nieuwste technieken en het verduurzamen van het gehele bouw- en verbouwproces. Wij willen een vakkundig bouwbedrijf zijn met een hoog kwaliteitsimago voor een nette prijs. Dit vindt u dan ook terug in onze kernwaarden.

Wij hebben diverse disciplines onder eigen dak van voortraject tot oplevering. Wij werken met een vast team dat zich kenmerkt door loyaliteit en betrouwbaarheid met een hands-on mentaliteit. Bij ons staat niemand alleen, maar wij bouwen samen. We zijn er voor kleine projecten maar bezitten ook de slagkracht om in korte termijn een groot project te realiseren. Ook als het gaat om onderaannemers, werken wij veelal samen met vaste, lokale partners. Uiteraard hebben wij kwaliteit heel hoog in het vaandel staan en werken wij dan ook met degelijke bouwmaterialen en goed gereedschap.

De klant staat bij ons centraal. Van voortraject tot oplevering. Nadat wij samen met u de wensen hebben doorgesproken, gaan wij voor u aan de slag met het uitwerken van uw plannen. Het (ver)bouwen van een huis, bedrijfspand, school of onderwijsinstelling, is een mijlpaal en moet dan ook een feestje zijn! Dit feestje bouwen wij samen. Samen bouwen aan uw toekomst, met korte heldere communicatielijnen zonder gedoe, daar staan wij voor!

Betrouwbaarheid vinden wij zowel intern als team, als voor u als klant, een vereiste. We moeten op elkaar kunnen bouwen. Als team staan we voor elkaar klaar om onze doelen te halen. Wij werken met een vast team waarbinnen iedereen zijn of haar zegje mag en kan doen. Voor onze klanten geldt dit ook. U vindt in ons dan ook een solide partner die van directe communicatie en transparantie houdt. Wij stoppen niet bij oplevering van uw project, maar vinden nazorg ook zeker vanzelfsprekend.

 

Vandaag de dag is duurzaamheid een essentieel onderdeel in onze samenleving. Wij dragen hier als bouwbedrijf proactief aan bij. Duurzaamheid en kwaliteit gaan wat ons betreft hand in hand. Dit begint al met onze eigen organisatie. Onze werkplaats maakt gebruik van een in 2021 aangelegde warmteopslag in combinatie met zonnepanelen en een warmtepomp. Zo zorgen wij ervoor dat ons kantoor en onze productiehal energieneutraal zijn. Daarnaast maken wij ook zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen en zijn de meeste medewerkers woonachtig binnen een straal van 5km van ons bedrijf.

 

Ook op onze bouwplaatsen doen wij ons uiterste best om de stikstofuitstoot te beperken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze eigen elektrische torenkranen.

 

Samen met onze bouwpartners blijven wij natuurlijk de laatste ontwikkelingen nauwlettend volgen en ontwikkelen wij continu in duurzaamheid en kwaliteit. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes voor duurzaam (ver)bouwen.

Test o1, Lorem ipsum

Herontwerp jaren 80 woning Almkerk IMG_20210915_140708